Det gode liv i Galicia

Man reiser ikke til Galicia for severdighetene, men for roen. Her er noen forslag på måter å finne den.

Turismo Rural

Ved å ta inn på en galisisk Bed & Breakfast, har du allerede tatt del i den jordnære atmosfæren som råder i området, men man behøver ikke nødvendigvis bo så enkelt. Det er flere flotte hoteller som ligger i de rolige omgivelsene Galicia tilbyr, og hverken stemningen eller budsjettet behøver å lide av at du foretrekker litt luksus fremfor intimiteten ved de små gjestehusene.

Spa

En form for slik luksus kan du finne i Mondariz, den lille byen som er kjent for sitt helsebringende vann. Ta inn på et av hotellene, slapp helt av og føl kroppens og sjelens helse bli bedre mens du tilbringer dagene ved hotellets spa og tar spaserturer gjennom byens små gater eller landskapet utenfor. Mondariz er dessuten bare det mest kjente av kurstedene i området, men ikke det eneste. Den som er interessert i et avbrekk på spa bør også sjekke blant annet La Toja.

Golf

For den som gjerne vil være litt mer aktiv uten å slite seg helt ut, er det flere koselige 18-hulls golfbaner i regionen, blant annet i både Mondariz og La Toja. Generelt sett er golfbanene i Galicia lite trafikkert og uhøytidelige, så roen forfølger deg også hit. En annen bonus er at gresset, som all annen vegetasjon, faktisk er grønnere og frodige på Galicias side av gjerdet enn andre steder i Spania.

Bytur

Noen av de beste tingene i livet er gratis, og slik er det også i Galicia. Å gå en tur på markedet i for eksempel Santiago de Compostella koster ingenting, men er underholdende og forfriskende. Bare å spasere rundt og se innbyggerne leve sitt liv er en egen form for terapi som gir et nytt og friskt perspektiv på ditt eget liv og dine egne prioriteringer. Det er kanskje nettopp slike betraktinger rundt andres liv som gjør at man finner og klarer å beholde roen – i Galicia eller hvor som helst.