Ved sceneinngangen følger andre komikere nøye med på hva som skjer. Det er kanskje noen som vaker rundt bakerst i salen, også. De leter etter inspirasjon, lærdom, underholdning eller motet de trenger til selv å gå opp på scenen. De som henger ved sceneinngangen i kveld virker ikke spesielt nervøse, men det er hovedsakelig på grunn av hvem de er.

Et utvalg andre komikere ville hurtig og ustoppelig ha skrittet opp rommet på kryss og tvers, ville ha kastet vann i ansiktet eller klamret seg til en flaske øl. Rundt dem ville managere, ansatte og andre støttespillere gjort hva de kunne for å bedre situasjonen.

Noen ville hentet en drink, noen ville sagt beroligende ting og noen ville dasket dem i ansiktet for at ikke sceneskrekken skulle slå over i panikk.

”Noen” heter i denne sammenhengen Elina Krantz og er norsk stand-ups gudmor. Som sjef for booking- og managerbyrået Stand-Up Norge, og eieren av en latter som i seg selv er grunn god nok til å bli stand-up-komiker, er hun en av årsakene til at stand-up er en suksess i Norge.

Det er hun som sørger for at de erfarne komikerne kan leve av det de gjør, at nye håpefulle ansikt får sjansen til å prøve seg og at det er et marked for stand-up-festivaler og landsdekkende turneer i et såpass lite land.

Da festivalen ble arrangert for første gang i 2000 kom 3500 mennesker for å se og le; i 2004 er antallet mer enn doblet. Denne helgen skal mer enn 80 komikere underholde 8000 betalende gjester, og hadde ikke salene vært fulle og billettene utsolgt, ville antallet besøkende vært høyere. Det har Elina mye av æren for.